Elektrische laadpaal
Laadpaal thuis installeren
Elke (toekomstige) bestuurder van een elektrisch voertuig heeft de wens om thuis zijn voertuig voordelig te kunnen opladen. U kan immers niet het risico lopen om onderweg te weinig of geen rijbereik meer te hebben. Bovendien is de laadinfrastructuur in België nog niet zo optimaal om tijdens uw rit uw wagen snel bij te kunnen laden. Daarom is het handig om uw voertuig via uw eigen laadstation thuis te kunnen opladen.
Uw elektrisch voertuig laden via een huishoudelijk stopcontact dient beschouwd te worden als een tijdelijke of noodoplossing. De nodige beveiliging of monitoring is niet voorzien zoals bij een vast laadpunt. Daarom raden we deze optie af voor het dagelijks laden van uw voertuig.
Het laden van uw elektrische wagen via een vast opgestelde laadpaal of laadstation is de betere oplossing in residentiële omgevingen. Niet alleen het laadstation is beveiligd op vlak van toegang en laadstromen, ook uw elektriciteitsnet beveiligen en monitoren we met de juiste componenten. Via de (verplichte) keuring door een erkend keuringsorganisme na het plaatsen van de laadinstallatie, ontvangt u een papieren bewijs van conformiteit van de installatie.
Laadpaal voor bedrijven
Bedrijven kiezen steeds meer voor een groener wagenpark. Een gevolg hiervan is dat die bedrijven hun werknemers met een elektrische bedrijfswagen ook de mogelijkheid willen bieden om de wagen (gratis) op te laden tijdens de werkuren.
Bovendien kan deze laadinfrastructuur buiten de werkuren ook opengesteld worden als publiek toegankelijke laadpaal. Wanneer een bedrijf zijn elektrische laadpalen publiek toegankelijk maakt, kan het bedrijf een terugverdienmodel koppelen aan de laadstations én genieten van subsidies, mits voldaan aan de voorwaarden.
Ook kan een werkgever ervoor kiezen om het laadstation bij werknemers thuis te financieren, gekoppeld aan een centraal systeem waarbij alle laadsessies gemonitord worden. Enkel de laadsessies vergoeden kan uiteraard ook. Gezien de vele combinaties en wensen van werkgevers naar werknemers toe is advies op maat noodzakelijk, dewelke wij kunnen garanderen aan de hand van een gesprek met de betrokken partijen.
Fiscale aftrek laadpaal
Omdat de regelgeving regelmatig verranderd, is het logisch dat het niet meer duidelijk is wat de fiscale voordelen zijn.
Daarom hebben wij in samenwerking met de beroepsfederatie een document opgemaakt. Deze vat alle huidige info van de regering samen.
Hoeveel kost een laadpaal?
De kostprijs van een laadpaal is afhankelijk van uw energievoorzieningen en wensen.
Algemeen beschouwd duurt het even voordat u deze investering hebt terugverdiend.
Echter, de terugverdientijd kunnen we flink reduceren door uw laadstation te koppelen aan bijvoorbeeld uw zonnepanelen. Zo laadt u niet alleen gratis, u levert zelf uw groene stroom. Verreken daarbij de fiscale aftrek van uw laadstation. Zo komen we tot een uiteindelijke investeringskost van minder dan 50% van het offertebedrag. Zo is uw investering snel terug verdient.
Referenties
Vele klanten gingen u reeds voor en vertrouwden op onze nauwkeurige en vakkundige dienstverlening.
Wil u graag onze realisaties bekijken?
Bekijk dan enkele van onze referenties.