Een laadpaal kopen

Heeft u interesse in een laadpaal voor thuis of wilt u uw medewerkers aanmoedigen om groener te rijden? Een laadpaal kopen doet u in de omgeving van Antwerpen-Mechelen bij TJ-Technics!

Laadpaal kopen voor privé gebruik

We zien meer en meer elektrische wagens op straat. En verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat het aantal groene autorijders alleen maar zal stijgen in de nabije toekomst. Dat is ook logisch als u zich bedenkt wat de voordelen van elektrisch rijden zijn: u rijdt milieuvriendelijk, u rijdt op goedkope “brandstof” en u geniet van de lage onderhoudskost van een elektromotor. Maar om elektrisch te kunnen rijden, heeft u een laadstation nodig. En laadpalen op publieke plaatsen zijn nu eenmaal (nog) niet voldoende aanwezig in ons land. Daarom is het handig om ervoor te kiezen om een laadpaal kopen voor bij u thuis.

domotica
domotica

Thuis hoeft u immers niet in de rij te gaan staan om te wachten totdat u uw voertuig kunt “laden”. Daarnaast hoeft u ook niet op zoek te gaan naar een laadstation want u heeft er gewoon eentje aan huis. Ook de wachttijd voor het opladen van uw auto hoeft u niet te storen, want u doet dit gewoon ’s nachts of door de dag terwijl u uw tijd in andere dingen steekt. Met een laadstation aan huis gaat u altijd met een gerust hart de weg op: zo bent u er zeker van dat u altijd voldoende rijbereik heeft.

Bent u woonachtig in of rondom Antwerpen? Dan helpen wij, van TJ-Technics, u graag verder met de plaatsing en inwerkingstelling van uw laadpaal aan huis. Het spreekt vanzelf dat wij ervoor zorgen dat uw laadstation optimaal beveiligd is en voorzien is van de juiste componenten opdat u maximaal rendement haalt uit uw laadpaal. Wij zijn een erkende verdeler van verschillende merken van elektrische laadpalen. Uw laadstation zal na plaatsing steeds gekeurd worden en u zult telkens een bewijs van conformiteit van de installatie ontvangen.

 

Laadpaal kopen voor uw bedrijf

Niet alleen als particulier, maar vooral als professional is het erg interessant om uw bedrijfsterrein van één of meerdere laadpalen te voorzien. Aangezien de hoeveelheid mensen (en dus ook onder uw werknemers) die voor een laadpaal kiezen blijvend toeneemt, kunt u natuurlijk niet achterblijven. Het is voor uw medewerkers zeer praktisch als zij hun wagen tijdens de werkuren gratis kunnen opladen.

Heeft u al eens gedacht aan de indruk die u zult maken op uw bezoekers? Door een paar laadpalen te plaatsen op het domein van uw bedrijf laat u uw klanten en bezoekers weten dat u voorstander bent van een groen wagenpark en zo uw steentje bijdraagt aan met milieu. En het is voor uw klanten alleen maar aantrekkelijker om uw bedrijf te bezoeken als dat bezoekje gepaard kan gaan met een (gratis) oplaadbeurt van hun wagen.

Buiten de reguliere werkuren kunt u uw laadpalen trouwens ook ter beschikking stellen als een publiek toegankelijk laadstation. Op deze manier komt u in aanmerking voor subsidies voor uw laadpaal.

Subsidies laadpaal

Hoeveel kost een laadpaal? Dat is de vraag die u natuurlijk het meeste bezighoudt. Hoewel het prijskaartje van een laadpaal eerder aan de hoge kant is, zijn er verschillende mogelijkheden om dit kostenplaatje naar beneden te halen. En dat begint bij het aanvragen van een subsidie. In het kader van het CPT-project, of voluit geschreven het Clean Power for Transport-project, is het nu mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen voor de installatie van laadpalen voor personen-, bestel- en vrachtwagens mits u aan de volgende voorwaarden voldoet: 

  • U installeert een laadpaal voor (semi-)publieke doeleinden: dit geldt voor alle laadpalen met een normaal (tot 22 kW) en met een hoog (boven de 22 kW) vermogen. Het gaat hier om terreinen die geen deel uitmaken van publiek domein of die wel deel uitmaken van publiek domein waarbij er een privaatrechtelijke rechtspersoon bevoegd is om één of meerdere laadpalen te plaatsen op dat publiek domein. In de praktijk kan het hier gaan om de plaatsing van laadstations in parkeergarages, parkings van openbare gebouwen, zoals sporthallen, recreatiedomeinen, scholen, winkels, supermarken, bedrijfsterreinen, tankstations, etc. 
  • U installeert een laadpaal voor bestelwagens die worden benut om de stadskernen emissievrij te houden. 
  • U wenst een laadpaal met hoog vermogen te installeren voor elektrische vrachtwagens, op privé- of publiek terrein. 

Hoeveel bedragen de subsidies voor laadpalen?

Het bedrag van de subsidie is afhankelijk van het aantal laadstations, het beoogde gebruik (gaat het om personenwagens of om bestel- of vrachtwagens, hoeveel voertuigen zullen hier gemiddeld opgeladen worden?, etc), de sector van uw bedrijf, etc. Per laadpaalinfrastructuur kunt u maximaal 300.000 euro aan subsidies ontvangen. Met dit bedrag kunt u de kosten van de plaatsing en aansluiting van uw laadstation dekken aan 20% van de kosten met een maximum van 1.000 euro per laadpaal (= individueel charge point).

laadpaal kopen
laadpaal

3 reden voor een laadpaal van TJ-Technics

1) Uw veiligheid, onze zorg
Dankzij onze jarenlange ervaring in alles wat met elektriciteit te maken heeft, weten wij als geen ander hoe wij uw laadpaal op een veilige manier kunnen plaatsen en in werking stellen. Bij TJ-Technis staat uw veiligheid voorop.

2) Subsidies laadpaal
Wist u dat u zowel als particulier als als professional in aanmerking kunt komen voor subsidies voor uw laadpaal en/of fiscale aftrek? Wij adviseren u hier graag vrijblijvend over

3) Goedkoopst mogelijke oplossing
Een laadpaal kopen is een investering in een groenere toekomst. Toch kan deze investering soms behoorlijk hoog oplopen. Wij reduceren de terugverdientijd van uw investering tot een minimum door uw laadstation op een efficiënte manier aan uw zonnepanelen, etc. te koppelen.

Bent u nieuwsgierig naar onze prijzen en de mogelijkheden voor uw laad thuis of voor op uw bedrijfsterrein in de omgeving van Antwerpen? Neem vandaag nog contact met ons op en vraag direct een geheel

Wat onze klanten zeggen:

Gratis offerte laadpaal aanvragen

    laadpaal