Domotica

Domotica systemen

Met domotica bedoelen we het samenwerken tussen elektronica en thuisnetwerken om op deze manier automatisering van processen in en rond uw woning of kantoor te bekomen.  Denk maar aan het aanschakelen van licht wanneer u een bepaalde ruimte betreedt of het creëren van sferen volgens uw leefpatronen.

Domotica is door de jaren heen veel toegankelijker en transparanter geworden.  Vroeger gebruikte men domotica meer om een sfeer te creëren in de woning (TV inschakelen, rolluik naar beneden, verlichting dimmen op 70%).  Vandaag zijn er meer en meer toepassingen en mogelijkheden om ons dagelijks leven naar een hoger comfort tillen.  Bovendien zijn deze automatisaties ook actief om uw energiekost te verlagen.  Zo kan u de verwarming afstemmen op de buitentemperatuur of uw verlichting overal automatisch laten uitschakelen wanneer er niemand thuis is.

Via een home control of app bedient u al uw apparaten of laat u ze automatisch met elkaar samenwerken.  Denk hierbij aan beveiliging, verlichting, audio, ventilatie, verwarming, zonnewering e.d. die u afstemt op de weersomstandigheden, uw aanwezigheid, het tijdstip van de dag en meer.  Met domotica verhoogt u uw comfort terwijl u bespaart op uw energiekost, wat de investeringskost aantrekkelijker maakt.

domotica
domotica

Smart home installeren

Smart home toepassingen leunen dicht aan tegen de mogelijkheden die domotica te bieden heeft.  Daar waar domotica de apparaten in en rond uw woning of kantoor met elkaar laat samenwerken, gaat smart home een stuk verder.  Smart home voegt hier een extra laag aan toe, zijnde het internet.  Alle uw apparaten die verbonden zijn met uw thuis- of kantoornetwerk, zowel bekabeld als via wifi, kunnen met elkaar samenwerken in een smart home toepassing.

Dit heeft als voordeel dat u een intelligente laag toevoegt in functie van uw automatische processen.  Deze intelligente laag biedt u nog meer comfort waardoor het lijkt alsof u over extra huishoudhulp beschikt.

Ook op het gebied van beveiliging biedt een smart home vele toepassingen.  Wanneer uw beveiligingscamera een onbekend persoon aan de voordeur registreert, waarschuwt deze camera alle andere camera’s in uw netwerk en volgen zij deze persoon zo lang die zich rond uw woning of kantoor begeeft.  Ondertussen ontvangt u een melding op uw smartphone, kan u de camerabeelden bekijken en desgewenst iemand contacteren om polshoogte te komen nemen.

Een smart home maakt van uw huis een woning van de toekomst.

Google, Alexa, Siri of iets anders?

In een smart home omgeving kan u uiteraard ook spraakgestuurde opdrachten geven.  Deze spraakopdrachten voert uw smart home uit via Google, Alexa of Siri.

Wenst u meer informatie over de integratie van domotica en/of smart home toepassingen?

Domotica draadloos of bekabeld?

Oorspronkelijk kon men enkel domotica integreren via een bekabeld systeem.  Een goede bekabeling biedt nog steeds een grotere bestandsoverdracht, snelheid en stabiliteit in uw netwerk ten opzichte van een draadloos netwerk.  Tegenwoordig zijn er ook draadloze oplossingen of componenten beschikbaar die je via wifi kan integreren en beheren op je bekabeld netwerk.

TJ-Technics volgt alle nieuwste trends en ontwikkeling op die verband houden met domotica en smart home toepassingen. Wij werken met Belgische fabrikanten zoals Qbus en Niko Home Control en hebben ons ook verdiept in hun werking en producten door het volgen van hun interne opleidingen voor installateurs.

Wenst u een vrijblijvende offerte te ontvangen om via domotica of smart home toepassingen uw comfort te verhogen en/of uw energiefactuur te verlagen, contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

Referenties

Vele klanten gingen u reeds voor en vertrouwden op onze nauwkeurige en vakkundige dienstverlening.

Wil u graag onze realisaties bekijken?
Bekijk dan enkele van onze referenties.